Από το: Γεύσεις Ινδίας
Τα σαμόσας (samosa ή samoosa) είναι τηγανητά ή ψητά πιτάκια με αλμυρή γέμιση, όπως καρυκευμένες πατάτες, κρεμμύδια, μπιζέλια, φακές αλλά και κιμάς (αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο). Μπορεί να περιέχουν επίσης κουκουνάρι. Τα σαμόσας προέρχονται από τη Μέση
Ανατολή (όπου είναι γνωστά ως sambosa), πριν από τον 10ο αιώνα. Εισήχθησαν στη Νότια Ασία (Ινδία, Πακιστάν), κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού Σουλτανάτου του Δελχί, όπου μαγειρεύονταν από τους εργάτες με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία που είχαν μεταναστεύσει για να εργαστούν στις κουζίνες του Σουλτάνου και των άλλων αρχόντων. Το μέγεθος και η συνοχή τους μπορεί να ποικίλει, αλλά συνήθως είναι σαφώς τριγωνικά ή τετράγωνα. Τα Ινδικά σαμόσας είναι συνήθως για χορτοφάγους, και...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://hindiflavours.blogspot.gr
Τα σαμόσας (samosa ή samoosa) είναι τηγανητά ή ψητά πιτάκια με αλμυρή γέμιση, όπως καρυκευμένες πατάτες, κρεμμύδια, μπιζέλια, φακές αλλά και κιμάς (αρνί, μοσχάρι ή κοτόπουλο). Μπορεί να περιέχουν επίσης κουκουνάρι. Τα σαμόσας προέρχονται από τη Μέση
Ανατολή (όπου είναι γνωστά ως sambosa), πριν από τον 10ο αιώνα. Εισήχθησαν στη Νότια Ασία (Ινδία, Πακιστάν), κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού Σουλτανάτου του Δελχί, όπου μαγειρεύονταν από τους εργάτες με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία που είχαν μεταναστεύσει για να εργαστούν στις κουζίνες του Σουλτάνου και των άλλων αρχόντων. Το μέγεθος και η συνοχή τους μπορεί να ποικίλει, αλλά συνήθως είναι σαφώς τριγωνικά ή τετράγωνα. Τα Ινδικά σαμόσας είναι συνήθως για χορτοφάγους, και...
Διαβάστε τη συνταγή στο: http://hindiflavours.blogspot.gr