Από το: Κρήτη: γαστρονομικός περίπλους
Από τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα! Είναι αδύνατον να περάσει κάποια Σαρακοστή χωρίς να μαγειρέψουμε σουπιές και όχι μόνο μια φορά, και όχι μόνο με ένα τρόπο. Είναι από τα νοστιμότερα θαλασσινά και -εκτός των άλλων- συνδυάζονται τέλεια με χορταρικά που είναι άφθονα αυτή την
εποχή. Σαν μεζές είναι υπέροχες μαγειρεμένες με το μελάνι τους (για μένα αυτός είναι ο κορυφαίος τρόπος μαγειρέματος της σουπιάς) , αλλά αν τις θέλουμε για κύριο πιάτο τις μαγειρεύουμε στιφάδο, με γιαχνερά χόρτα, ή με σπανάκι.
Διαβάστε τη συνταγή στο: cretangastronomy.gr
Από τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα! Είναι αδύνατον να περάσει κάποια Σαρακοστή χωρίς να μαγειρέψουμε σουπιές και όχι μόνο μια φορά, και όχι μόνο με ένα τρόπο. Είναι από τα νοστιμότερα θαλασσινά και -εκτός των άλλων- συνδυάζονται τέλεια με χορταρικά που είναι άφθονα αυτή την
εποχή. Σαν μεζές είναι υπέροχες μαγειρεμένες με το μελάνι τους (για μένα αυτός είναι ο κορυφαίος τρόπος μαγειρέματος της σουπιάς) , αλλά αν τις θέλουμε για κύριο πιάτο τις μαγειρεύουμε στιφάδο, με γιαχνερά χόρτα, ή με σπανάκι.
Διαβάστε τη συνταγή στο: cretangastronomy.gr