Από το: Κουζινομαγειρέματα
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε δυνατή φωτιά για 10' τις στραγγίζουμε τις ξεπλένουμε καλά μέσα σε σουρωτήρι και τις ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα, προσθέτοντας 11/2 λίτρο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια έντονη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ακόμα 20'
μέχρι οι φακές να μισοβράσουν, αλλά να μη μαλακώσουν πολύ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ και τα καρότα. Ο ζωμός που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα πρέπει να είναι περίπου 5 φλ. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό...
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές σε δυνατή φωτιά για 10' τις στραγγίζουμε τις ξεπλένουμε καλά μέσα σε σουρωτήρι και τις ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα, προσθέτοντας 11/2 λίτρο νερό. Αφήνουμε να πάρει μια έντονη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ακόμα 20'
μέχρι οι φακές να μισοβράσουν, αλλά να μη μαλακώσουν πολύ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ και τα καρότα. Ο ζωμός που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα πρέπει να είναι περίπου 5 φλ. Αν είναι λιγότερος, συμπληρώνουμε με λίγο ζεστό νερό...
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου
Αν σας άρεσε η συνταγή, προτείνετέ την και στους φίλους σας!
Αν συναντήσατε πρόβλημα με το σύνδεσμό της, ενημερώστε μας για να το ελέγξουμε, αφήνοντας ένα σχόλιο.