Enjoy cooking
Browse through over
50,000 tasty recipes.

Εκμέκ

Written By Unknown on Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 | Ιουλίου 06, 2014

Μοναδικές «Συνταγές φαγητών» και γλυκών,
επιλεγμένες από τις κορυφαίες διαδικτυακές κουζίνες.
Από το: monastiriaka.gr 
Ξαίνουμε καλά το καταϊφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταϊφι με το λυωμένο βιτάμ και το ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το
πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστήσιμο. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταϊφι.

Διαβάστε τη συνταγή στο: Μοναστηριακά



SHARE

About Unknown