Από το: Ioanna's Blog
Ο αγαπημένος μας καφές φρέντο καπουτσίνο, φτιαγμένος με τα χεράκια μας στο σπίτι χωρίς μηχανή, με το μπρίκι για εσπρέσσο (moka pot coffee). Πρώτα απ΄όλα ρίχνουμε το γάλα στο σέικερ της φραπεδιέρας και το βάζουμε στην κατάψυξη. Γεμίζουμε τη βάση του moka pot
coffee με νερό μέχρι τη βαλβίδα και βάζουμε στη θήκη τον καφέ (υπολογίστε 7 γρ. καφέ για κάθε φλυτζάνι). Βιδώνουμε και σφίγγουμε καλά το moka pot coffee. Το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας που το έχουμε ανάψει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμος ο καφές τον ρίχνουμε στο μπρίκι, βάζουμε ζάχαρη, 1-2 παγάκια και χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα στη φραπεδιέρα. Σ΄ένα ποτήρι βάζουμε αρκετά παγάκια και ρίχνουμε τον…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://ioannabaltsaki.blogspot.gr
Ο αγαπημένος μας καφές φρέντο καπουτσίνο, φτιαγμένος με τα χεράκια μας στο σπίτι χωρίς μηχανή, με το μπρίκι για εσπρέσσο (moka pot coffee). Πρώτα απ΄όλα ρίχνουμε το γάλα στο σέικερ της φραπεδιέρας και το βάζουμε στην κατάψυξη. Γεμίζουμε τη βάση του moka pot
coffee με νερό μέχρι τη βαλβίδα και βάζουμε στη θήκη τον καφέ (υπολογίστε 7 γρ. καφέ για κάθε φλυτζάνι). Βιδώνουμε και σφίγγουμε καλά το moka pot coffee. Το τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας που το έχουμε ανάψει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμος ο καφές τον ρίχνουμε στο μπρίκι, βάζουμε ζάχαρη, 1-2 παγάκια και χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα στη φραπεδιέρα. Σ΄ένα ποτήρι βάζουμε αρκετά παγάκια και ρίχνουμε τον…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: http://ioannabaltsaki.blogspot.gr